Wijn van de Week:

Becker-Landgraf J2 Riesling Herrgottspfad (2013)

Deze week lichten we een bijzondere Duitse witte wijn uit van het (bio)-dynamische duo Julia en Johannis (vandaar de J2 op het label!) Landgraf.
We proefden deze wijn voor het eerst aan het einde van de zomer van 2018 en waren verrast door de kwaliteit en zeker ook de mate van ontwikkeling van deze wijn uit 2013. Mooie frisse zuren waren tegelijk aanwezig met een fijne romigheid en tonen van rijp steenfruit. Waar de meeste producenten van Riesling kiezen voor een heel primaire en frisse stijl wijn zonder malolactische fermentatie, daar gaan Julia en Johannes juist wél voor deze conversie van een deel van de appelzuren naar lactische zuren. Heel atypisch, maar dat maakt hun wijnen juist extra bijzonder. Ze krijgen hierdoor deze romige ondertonen, terwijl de zuurgraad nog steeds ruim voldoende is om zeer herkenbaar Riesling te zijn. Bij Landgraf zijn ze in staat alle processen zeer precies onder controle te houden, mede dankzij de hulp van het bedrijf van de familie van Julia: de Beckers, Julia’s ouders. Zij produceren de modernste soorten roestvrijstalen fermentatie- en bewaartanks die er in Duitsland te vinden zijn. In de meest letterlijke zin brengen de families Becker en Landgraf hiermee de essentiële ingrediënten van het wijnmaakproces bij elkaar!

De Becker-Landgraf J2 Herrgottspfad (2013) is maar zeer beperkt leverbaar, dus op is helaas ook écht op in dit geval. Zorg dat je ‘m voor die tijd te proeven krijgt!

P-A-S-K-A-M-E-R proefnotitie

Plaats – Rheinhessen in Duitsland
Aroma’s – Perzik, limoenschil, sinaasappelbloesem, boter, amandel
Smaak – Steenfruit, citrusfruit en romigheid
Klimaat – Koel continentaal
Afronk – Lang!
Mondgevoel – Voor een Riesling veel body en structuur
Eten – Zeer veelzijdig; kazen, wit vlees, gevogelte, geroosterde groenten
Rijping – Eerst op roestvrijstalen tanks en daarna op oude eiken vaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *