Wijn van de Week

Winterling Pinot Rosé brut 2018

Voor de komende moederdag hebben wij een mooi Paskamer Moederdag Pakket samengesteld. En daar moest natuurlijk een feestelijke wijn in! Welke wijn dat ging worden was eigenlijk heel snel besloten; de Winterling Pinot Rosé brut. Martin en Anne Winterling weten als geen ander hoe je een geweldige mousserende wijn maakt die geschikt is voor allerlei soorten feestelijkheden. Want een feestje, daar houden ze zelf ook wel van!

Alle mousserende wijnen die de familie Winterling maakt zijn zoals ze dat zelf noemen ‘Cremants’. Voor een aantal producenten van hoogwaardige Sekt is dit het woord waarmee ze aanduiden dat hun wijnen gemaakt zijn volgens de ‘methode traditionel’. Dit is de manier van mousserende wijn maken zoals dat in Champagne ook gebeurd; een stille wijn krijgt een toevoeging van gist en suikers waarna er onder een kroonkurk een tweede vergisting plaatsvind. Omdat de CO2 die tijdens dit proces vrijkomt niet kan ontsnappen worden de belletjes koolzuur langzaam in de wijn opgenomen. Deze methode wordt nog steeds gezien als de kwalitatief meest hoogwaardige manier om mousserende wijn te maken.

Winterling Wijn van de Week

Voor deze Pinot Rose gebruiken ze uitsluiten Pinot Noir fruit, in Duitsland meestal Spätburgunder genoemd. De wijn heeft een prachtige lichtrose kleur en is in alle opzichten een feestje om te drinken!

Hier onze P-A-S-K-A-M-E-R proefnotitie van deze Winterling Sekt
Plaats – Niederkirchen in de Pfalz in Duitsland
Aroma’s – Rood fruit van aardbeien, frambozen en rode kersen
Smaak – Rood fruit, romig
Klimaat – Gemiddeld continentaal
Afdronk – Mooie lengte met veel frisheid
Mondgevoel – Mooie volle en romige mousse van de fijne bubbels
Eten – Langoustines, oetsers, lichte charcuterie
Rijping – Tweede vergisting op fles, net als bij champagne

Kortom; een wijn waar je jouw moeder een heel feestelijke verrassing mee bezorgd én erg lekker om op elke andere feestelijke gelegenheid van te genieten!

Zoals ze bij de familie Winterling zeggen: “Zum Wohl!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp us