Wijnbar Paskamer verwelkomt de Amsterdam Wine Academy

Na de zomervakantie gaat er iets bijzonders gebeuren bij Wijnbar Paskamer;

De ondernemers achter Wijnbar Paskamer hebben de Amsterdam Wine Academy (AWA) opgericht. Amsterdam Wine Academy is een wijnschool die wijnopleidingen aanbiedt van de WSET uit Londen. De WSET (Wine and Spirits Education Trust) is de grootste wijnopleider ter wereld en wordt gerunt door zeer gerenomeerde wijnopleiders. De meeste lessen worden bij Wijnbar Paskamer gegeven en daarmee kunnen wij onze gasten een nog completer wijnplatform bieden: een wijnbar met keuken, een webshop met gratis bezorging in Amsterdam en nu dus ook een internationaal erkende wijnopleiding allemaal onder één dak. daar zijn we best trots op.

AWA gaat drie van de vier beschikbare levels van de WSET aanbieden.

Level 1 heeft een zeer bescheiden instapniveau en het examen moet voor bijna iedereen goed te doen zijn. Echt een kennismaking met het studeren op wijn in drie lessen van drie uur.

Bij level 2 gaan we al een stuk dieper op de materie in. Er zijn acht lessen van drie uur, waarbij ook het analytisch proeven aan de hand van de ‘WSET systematic approach to tasting’ ruim de aandacht krijgt.

Level 3 draait het om verbanden leggen; waar komen die aroma’s van boter vandaan? Wat heeft de wijnmaker hier wel of juist niet voor gedaan? Wederom besteden we veel aandacht aan het systematisch proeven van wijnen van zeer uiteenlopende kwaliteiten. Het examen bestaat uit een theorie deel en een praktijkdeel (proeven).

Neem hier contact op met de Amsterdam Wine Academy om je in te schrijven voor een van de wijnopleidingen.

Proost!

Wouter
Wijnbar Paskamer
Amsterdam Wine Academy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp us