Paskamer???

Wanneer je een horecazaak opent en die de naam ‘Paskamer’ geeft, dan kun je er vergif op innemen dat veel gasten gaan vragen waar die naam vandaan komt.

En ja, dat is precies wat er bij ons gebeurd is. Inmiddels is Paskamer een wijnbar die al bijna 5 jaar bestaat, maar in april 2015 zijn we toch echt als cocktailbar van start gegaan. Het idee van de naam Paskamer is dus ontstaan in de gedachten dat deze zaak cocktails zou gaan serveren, met daarbij kleine deelbare gerechten. Cocktails en shared dining. 

Vanuit onze ervaring bij restaurant Reuring, waar we wijn en eten combineerde, leek het ons leuk om de cocktails te ‘pairen’ met de gerechten van de kaart. Maatwerk in eten en drinken was de gedachte. Zo voerde het denkproces ons verder langs termen als ‘passend maken’, ‘afstemmen’ en ‘combineren’. En waar doe je al die dingen? Juist, in een paskamer.

De ‘Pas’ van het passend maken en combineren en de ‘kamer’ die staat voor huiselijkheid. Misschien een beetje vergezocht, maar wij vonden ‘m leuk.

Na een turbulent jaar Paskamer hebben we de conclusie getrokken dat we het combineren tussen de dranken en het eten echt heel erg leuk vinden, maar dat cocktails daar wat ons betreft niet de meest gelukkige drankjes voor zijn. Te veel suikers en heftige smaken. We gingen terug naar de basis, onze basis, wijn.

En met wijn combineren tot op de dag van vandaag nog steeds naar hartelust met de gerechtjes. We zijn er steeds beter in geworden en ik durf inmiddels te stellen dat iedereen die onze Paskamer binnenloopt kan rekenen op een maatwerk advies in wijn en spijs.

Proost!

Wouter 

Upload Image...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp us